Ünlülerin spor eğitmeni Arman Tufan Kurt’un İlk Yazısı: Spor

0
1617
Arman
Arman Tufan'dan; İnsanın iyi ilişkiler kurabilmesi,sağlıklı bir hayat sürebilmesi, dürüst davranabilmesi için spor yapmalılar

İnsanın iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı bir hayat sürebilmesi, dürüst davranabilmesi, düşünme gelişiminin yanında bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır.

Spor yapmak kas iskelet sistemini geliştirdiği gibi, metabolizmayı hızlandırır, immün (bağışıklık) sistemini güçlendirir ve en önemlisi düzenli yapılan spor kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Spor ile kalbin gücü artar ve güçlü kalp güçlü bedeni ifade eder. Dünya genelinde her yıl 17.3 milyon insan kalp damar hastalıkları nedeni ile hayatını kaybediyor. Uluslararası Kanser Ajansı’na bakacak olursa GLOBOCAN 2012 verilerine göre Dünya’da toplam 14.1 kanser vakası gelişmiş ve 8.2 milyon kansere bağlı ölüm olmuştur. Spor yapmak kanser riskini yarı yarıya azalttığı gibi organizmada meydana gelen iltihaplanmaları da yavaşlatır.

Yaşamak zorunda olduğunuz ve içinden kaçamayacağınız tek yer bedeniniz. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız oda sizin hayatınızı o kadar kolaylaştıracaktır. Hala spor yapmamak için bahanelerin var mı? Çözüm üret ve sende bizimle birlikte spor yap. Kendine zaman ayır. Bedenine iyi bak.

Arman Tufan KURT