2016 Yılının En Hit Parçaları

0
1058

2016’nın son saatlerindeyken sizinle bu yılın başından itibaren yayınlanmış ve herkesin beğenisini kazanmış şarkıların bir listesini hazırlamak istedik. Her ne kadar hem ülkemiz hem de dünya açısından felaketlerle dolu bir sene geçirmiş olsak da 2016 için müzik dünyasının milenyumdaki en bereketli yılı diyebiliriz. Umarız 2017 yılı başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya ve iyilikle kalbini doldurmayı amaç edinmiş herkese mutluluk ve huzur getirir.

Drake – One Dance

2016 yılının hiç kuşkusuz en başarılı ismi Drake’ti. Yayınladığı her şarkı dillere pelesenk oldu. Ancak One Dance öyle bir başarıya ulaştı ki 2015 yılının en hit parçası Hotline Bling’in bile başarısını geçti. Drake son iki yıldır kendi rekorlarını kırarak listeleri kasıp kavurdu. Umarız 2017 yılında da bu başarısını devam ettirir.

 

The Chainsmokers & Halsey – Closer

2016 yılının parlayan yıldızı The Chainsmokers ve 2015 yılından beri başarılı adımlarla kariyer basamaklarını tırmanan genç şarkısı Halsey‘nin düeti Closer bu yılın en çok konuşulan parçalarından biri oldu. Öyle ki Closer ile yakaladığı sükse The Chainsmokers’a müzik dünyasının en prestijli ödülü olan Grammy adaylığı getirdi.

DJ Snake & Justin Bieber – Let Me Love You

Justin Bieber için kariyerinin en parlak yılının 2016 olduğunu söyleyebiliriz. 2015 yılının son aylarında yayınladığı Purpose’un büyük başarısı 2016 yılının ortasına kadar devam etti ve sonrasında da yaptığı düetlerle müzikseverlerin takdirini kazanmayı sürdürdü. DJ Snake ile yaptığı işbirliğinin sonucu olan Let Me Love You bu yılın en sevilen parçalarından biri oldu.

Twenty One Pilots – Heathens

Bu yılın çok konuşulan süperkahraman filmlerinden Suicide Squad’ın film müziklerinden biri olan Heathens gruba büyük bir ün getirdi. Öyle ki küçük salonlardan Avrupa’daki koca stadyumlara yükselen grubun başarısı 2016 ile sınırlı kalacakmış gibi görünmüyor.

Beyoncé – Sorry

Lemonade albümünü hiçbir duyuru yapmadan yayınlamasının ardından internetteki karmaşayı dün gibi hatırlıyorsunuzdur eminiz. Müziğin kraliçesi tüm dünyaya özellikle de aldatılmış güçlü kadınlara hiç eskimeyecek bir albüm armağan etti ve Sorry de bu albümün en popüler şarkısı oldu.

Rihanna – Work

R&B müziğin prensesi Anti albümüyle 2016 yılının en çok konuşulan sanatçılarından biriydi. Albümden ilk single olarak yayınlanan ve sokaktaki esnafın dükkanından en ünlü gece kulüplerine kadar her yerde çalan Work’ün bu listede olmaması işten bile değil. 2017 yılında Anti Part II’yi yayınlayacağı konuşulan Rihanna’dan tüm dertleri unutturup dans ettirecek ikinci bir parça daha bekliyoruz.

Shawn Mendes – Treat You Better

Ed Sheeran’ın boş bıraktığı koltuğu dolduran genç sanatçı Shawn Mendes art arda yayınladığı başarılı singlelarla 2016 parlayan yıldızlarından biri oldu. Treat You Better ise o singleların en dikkat çekeni ve Shawn’a başarıyı getireniydi. 2017’de de Shawn’ın yükselişinin süreceğine inanıyoruz.

Fifth Harmony & Ty Dolla $ign – Work From Home

Geçtiğimiz yıla BO$$ ve Worth It adlı parçalarıyla damga vuran ve tüm skandallarına rağmen yükselişini sürdüren başarılı kadın vokal grubu Fifth Harmony bu yıl listelerde Work From Home‘la fırtına gibi esti. Her ne kadar bizim kanaatimizde öyle olmasa da çoğunluk tarafından grubun yüzü olarak kabul edilen Camila Cabello’nun gruptan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından grubun bu başarısını sürdürüp sürdüremeyeceği merak konusu.

 

Ariana Grande & Nicki Minaj – Side to Side

2000li yılların en güçlü vokallerinden Ariana Grande ve rap müziği sevilen isimlerinden Nicki Minaj’ı tekrar bir araya getiren ve listeleri alt üst eden parça Side to Side iki ismi de bu yılın en güçlü sanatçıları olmasını sağladı.

The Weeknd – Starboy

Beauty Behind the Madness albümüyle büyük bir başarı yakalayan r&b müziğinin yeni altın çocuğu The Weeknd çok beklenen albümü Starboy ile yılın son çeyreğinde fırtınalar estirdi.

Zayn – Pillow Talk

One Direction grubundan ayrıldıktan sonra beklenmedik bir başarı profili sergileyen Zayn Malik Pillow Talk ile listelerde uzun süre bir numarada kalmayı başardı.

DJ Arman Bercin

Ülkemizin medar-ı iftiharı olan DJ Arman Bercin Avrupa’daki çoğu kulübü bu şarkısıyla fethetmeyi başardı.

Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza

Bu yılın hiç beklenmedik çıkışlarından biri de Mike Posner’a ait. I Took A Pill in Ibiza ile listelerde uzun süreli bir başarılı profili çizdi.

Niall Horan – This Town

One Direction grubunun verdiği arayı fırsat bilerek ilk solo projesini hayranlarının ve müzikseverlerinin beğenisine sunan Niall Horan büyük ölçüde olumlu tepkiler aldı. This Town, Ed Sheeran, Sam Smith gibi soft müzik yapan sanatçıların yokluğunda dinlediğimiz şarkılardan biri halini aldı.

Machine Gun Kelly & Camila Cabello

Camila Cabello’nun ses getiren işbirliği Bad Things 2016’nın beklenmedik hitlerinden biri oldu.

Steve Aoki & Louis Tomlinson – Just Hold On

Noel döneminde yayınlanmasına rağmen çoğu listede zirveye oturan şarkı 2016’nın son günlerinde bu yılın müzik sektörü açısından ne kadar parlak geçtiğini bir kez daha hatırlatmayı başardı.

Kanye West – Famous

Taylor Swift ile olan kavgası bu yıla damgasını vuran Kanye West skandal sözlerine rağmen Famous ile müzik listelerini altüst etmeyi başardı.

Frank Ocean – Pink & White

Hayranlarının “Neredesin Frank?” kampanyaları düzenlediği ünlü sanatçı Frank Ocean sessizliği bu yıl art arda yayınladığı iki albümle bozdu. Ancak yayınlanan iki albümden iz bırakan şarkı Pink & White oldu.

Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling

Trolls filminin müziklerinden biri olan şarkı bu yılın en sevilen hitlerinden biri oldu ve bize bir kez daha müzisyen Justin’i ne kadar özlettiğimizi hatırlattı.